Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Dr Zdravka Anušić novi doktor Odjeljenja ginekologije i akušerstva u Bolnici “Srbija”

Izvor: Filter

Odeljenju ginekologije i akušerstva Bolnice „Srbija“ pridružila se i doktorica Zdravka Anušić, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista uroginekološke plastične rekonstruktivne hirurgije.

“Dr Anušić posjeduje dragocjeno iskustvo i znanje koje je sticala godinama, a koje će sigurni smo prenijeti na naše mlade specijalizante ginekologije”, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

Dr Anušić obavljaće redovne preglede pacijenata u ovoj ustanovi kao i operacije poput radikalnih operacija male karlice, carskih rezova, uroginekološke operacije, cistokela rektokela, liječenje stresne urinarne inkontinencije.

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu dr Anušić završila je 1979. godine. Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završila je 1988. godine, dok je supspecijalizaciju iz uroginekološke plastične rekonstruktivne hirurgije završila 2000. godine u Beogradu.

Doktorsku disertaciju iz iste oblasti odbranila je 2002. godine u Beogradu.

U periodu od 1980. do 1984. godine bila je direktor Doma zdravlja u Trnovu i za to vrijeme bila je i glavni medicinski referent u oblasti sportske medicine u pripremama za Zimske olimpijske igre u Sarajevu.

Od 1985. do 1993. godine radila je u Kliničkom centru u Sarajevu, a u toku rata u ratnoj bolnici Žica.

Od 1996. godine svoj medicinski rad nastavila je Bolnici u Nikšiću, gdje je bila načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva.

Od 2002. do 2010. godine bila je načelnik na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo u Medicinskom centru Meljine u Crnoj Gori.

Od 2010. do 2014. godine radila je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Kotoru,a nakon toga od 2014. godine bila je zaposlena u kliničkom centru u Ugandi.

Poslednjih deset godina nakon završene edukacije u Indiji iz IVF oblasti, radila je u oblasti steriliteta i fertiliteta i IVF procedura.

“Drago nam je da je jedan ovakav stručnjak sada dio naše bolnice. Uvijek se trudimo da stanovnicima naše regije pružimo samo najbolju i najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu i radimo na unapređenju našeg kadra i usluga koje pružamo u bolnici”, poručili su iz Bolnice “Srbija”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com