Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Danas kiša sa jakim vjetrom

Izvor: Filter

Jutro u Republici Srpskoj toplo i vjetrovito, na jugu i zapadu ponegdje kiša, dok će u ostalim krajevima i dalje biti suvo. Vjetar će biti umjeren i jak sa olujnim udarima, južni, navodi se u saopštenju Hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prjepodneva sa zapada dolazak fronta sa jačom kišom i pljuskovima sa grmljavinom koja će se tokom dana premještati ka jugu i istoku zahvatajući sve krajeve. Po prolasku fronta vjetar će postepeno slabiti i skretati na sjeverne smjerove, ali će i dalje u većini krajeva biti umjeren i jak, uz reku Savu i sa olujnim udarima.

Posle podne i uveče postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje uz pad temperature i slabljenje vetra.

Tokom noći slaba prolazna kiša na sjeveru.

Vjetar u prvom delu dana jak do olujni južni koji će po prolasku fronta skrenuti na sjeverne smjerove koji će ponegdje takođe biti umjeren i jak, ponegdje sa olujnim udarima uglavnom uz reku Savu. Kasnije popodne i uveče vjetar slabi.

Maksimalna temperatura vazduha će u većini predela biti tokom jutra pre padavina i to od 17°S na zapadu do 24°S na sjeveroistoku, u višim predjelima od 14°S.

Minimalna temperatura vazduha će u većini krajeva biti posle podne i uveče i to od 7°S na zapadu do 15°S na jugu i sjeveroistoku, u višim predjelima od 5°S.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com