Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Bolnica “Srbija” od danas ima transportni inkubator

ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: Filter

Bolnici “Srbija” danas su uručeni transportni inkubator i perfuzora (infuzijska pumpa za šprice).

Ova vrijedna oprema nabavljena je iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Akcija je održana prošle godine u organizaciji Udruženja pedijatara, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik je danas predstavnicima bolnica iz Srpske uručio vrijednu opremu za porodilišta.

Transportni inkubator i perfuzor za Bolnicu “Srbija” preuzeo je direktor Nebojša Šešlija, a primopredaji je prisustvovala i načelnik Odjeljenja pedijatrije, dr Tamara Ivanović.

Šešlija je naglasio da je ova donacija veoma značajna, s obzirom na to da je Bolnica “Srbija” do danas imala samo jedan inkubator star 22 godine.

“Veliku zahvalnost upućujem predsjedniku Miloradu Dodiku. Da su mu stanovnici Republike Srpske na prvom mjestu, dokazao je nebrojeno puta, a posebno izgradnjom nove zgrade Bolnice Srbija”, istakao je Šešlija.

Značaj inkubatora za transport novorođenčadi je ogroman, jer omogućava da beba bezbjedno stigne do tercijarne ustanove, gdje se nastavlja liječenje.

“Transportni inkubator povećava stepen preživljavanja, a ukoliko se od početka krene sa adekvatnim liječenjem, onda je i kvalitet života nakon liječenja mnogo bolji”, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja
ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com