Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Apel porodice: Pomozite nam da Miloš konačno stigne u Rusiju

Izvor: Filter/Mira Kostović

“Novac imamo zahvaljujući svima vama, ali naš Miloš ne može da nastavi liječenje jer zbog trenutnog stanja u Rusiji nijedan avion evropskih avio kompanija, koji bi mogao transportovati Miloša, do Moskve ne ide.”

Poruka je ovo Miloševe porodice koja još jednom upućuje javni apel onima koji imaju mogućnost da pomognu.

Njihov apel prenosimo u cjelosti.

“Na naš prethodni apel je narod reagovao kao i svaki put do sada kada je Miloš u pitanju. Na svemu im hvala ali je u ovoj situaciji većina nemoćna. Očigledno neki iz vrha ne razumiju ili ne žele da razumiju u čemu je problem. Čujemo izgovore kako avion Vlade ne može do Moskve. Evo ne mora biti taj avion. Već mjesec dana imamo tri mogućnosti. Prva je da idemo do Vilniusa (Litvanija), druga do Rige (Letonija) i treća do Talina (Estonija). U sve tri mogućnosti problem je isti – od tamošnjih aerodroma nijedna kompanija ne može Miloša prevesti do ruske granice gdje bi nas čekao prevoz i sanitet do Moskve.

Ponovo molimo ljude koji imaju kontakt sa predsjednikom Republike Srpske da prenesu naš apel sa nadom da možemo pronaći rješenje. Naš Miloš već kasni na terapiju a viza nam teče još od 10. oktobra.

Moramo se zahvaliti gospodinu Željku Samardžiji, bivšem ambasadoru BiH u Rusiji koji se zaista izuzetno trudi da nam pomogne da riješimo i ovaj problem. Sve sporo ide a mi vremena nemamo jer je Miloš već trebao početi sa terapijama za čije finansiranje smo imali ogromnu podršku. Hvala svima još jednom. Nadamo se da će apel doći na pravu adresu i da će predsjednik Republike Srpske naći rješenje za Milošev prevoz bez koga nema ni nastavka liječenja.”

Miloš Božović, mladić iz Istočnog Sarajeva, godinama se liječi od posljedica teške povrede glave, koju je zadobio na utakmici. Bio je mladi golman FK “Slavija” a nakon povrede dugo godina bio je u stanju budne kome.

Podsjećamo da je posljednja velika akcija prikupljanja pomoći za nastavak Miloševog liječenja završena u aprilu. Brojni pojedinci, organizacije, kolektivi i institucije zajedno su prikupili više od 500.000 KM, kako bi Miloš imao novca za nekoliko terapija matičnim ćelijama koje su trenutno njegova najveća šansa za oporavak.

Terapija je takva da se prima mjesec dana i to svakih par mjeseci. Posljednja je bila u maju i već se vide pomaci.

Kako je porodica ranije saopštavala, objavljujići i video snimke iz Moskve, Miloš pokreće oči i reaguje na određene podražaje.

Nastavak terapija je neophodan i iz tog razloga se njegova porodica odlučuje na javni apel. Vremena za gubljenje nemaju ni oni ni Miloš.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com