Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Crveni krst Republike Srpske u subotu obilježava Svjetski dan prve pomoći

Izvor: Filter

Crveni krst Republike Srpske u subotu, 9. septembra obilježiće Svjetski dan prve pomoći pod motom „Prva pomoć u digitalnom svijetu“ uz slogan da je važno „doći do svakoga, bilo kada, bilo gdje“, čime će u sve aktivnosti opštinskih i gradskih organizacija u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske biti uključeni volonteri i aktivisti svih starosnih grupa.

“Pravovremeno pružanje prve pomoći od velike je važnosti u spašavanju ljudskih života i svako od nas se vrlo često može naći u situaciji da pruži prvu pomoć drugome. Pravilno pružena prva pomoć izuzetno je značajna kako za pojedinca, tako i za širu zajednicu”, poručuju iz Crvenog krsta.


Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći bazira se na promociji digitalnih platformi za lakše i brže sticanje znanja i vještina o prvoj pomoći, prilagođeno i djeci, odraslim mlađim i starijim osobama.


“Pružanje prve pomoći je humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice. Pored redovnih aktivnosti, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održati pokazne vježbe, kontrole kutija prve pomoći, akcije mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, te izvršiti podjelu promotivno-edukativnog materijala stanovništvu”, saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Kroz ove aktivnosti, naredne nedjelje, u obrazovnim ustanovama će biti održana predavanja o važnosti poznavanja i pružanja prve pomoći, te promovisani efekti i mogućnosti koje danas nude moderne tehnologije s ciljem širenja znanja i vještina o poznavanju prve pomoći.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com