Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

U Republici Srpskoj i Srbiji sutra Dan žalosti

Izvor: Filter

Vlada Republike Srpske proglasila je srijedu, 27. septembar, Danom žalosti zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan biće prilagođene Danu žalosti.

Vlada Republike Srbije proglasila je 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja u Banjskoj gdje su ubijena četiri Srbina i jedan albanski policajac.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji trodnevna žalost

Zastave u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji spuštene su na pola koplja.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena je trodnevna žalost, nakon što su srpski mladići stradali u nedjelju, 24. septembra, u Banjskoj kod Zvečana u sukobu sa pripadnicima policije samoproglašenog Kosova.

Danas su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije Srbi palili svijeće tragično stradalim sunarodnicima.

Eparhija raško-prizrenska uputila je saučešće porodicama Srba ubijenim u selu Banjska u nedjelju, 24. septembra, u sukobu sa pripadnicima policije samoproglašenog Kosova, te poručila sa Crkva čini sve da u ovim teškim trenucima srpski narod opstane na Kosovu i Metohiji.

Eparhija je sve pozvala na mir i uzdržanost sa nadom da se ovakvi i slični događaji u nikada više ne ponove, navodeći da posljednji koji su se desili predstavljaju duboku tragediju za Srbe, posebno one sa sjevera Kosova i Metohije.

– Naša crkva čini sve kako bi se u ovim teškim trenucima i okolnostima stvorili uslovi da Srbi opstanu na prostorima Kosova i Metohije – rekli su iz Eparhije.

Eparhija je prethodno uputila saučešće i članovima porodice poginulog albanskog policajca.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com