Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

U nedjelju u Parku prirode “Trebević” druženje osnovaca Istočnog Sarajeva

Izvor: Filter

U nedjelju, 10. septembra, na području Parka prirode “Trebević” biće organizovano druženje osnovaca Istočnog Sarajeva, nazvano ‘Medinim stopama’.

Druženje je dio programa manifestacije „Dani Istočnog Sarajeva“, koja se organizuje povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo Svetog Petra Dabrobosanskog.

Učenici će, pod budnim okom organizatora, učitelja, nastavnika i medicinske pratnje koju organizuje Bolnica ‘Srbija’, uživati u druženju i igrama prilagođenim njihovom uzrastu.

Programom je predviđen uspon na vidikovac Medin pogled, nakon čega će biti održane igre bez granica, edukativna predstava za djecu, vožnja zip-lajnom, a učenici će imati priliku i da nauče pravila ponašanja pri susretu s medvjedom. 

Okupljanje je planirano u 10.00 časova na platou Centra za odmor i rekreaciju “Brus” na izletištu Brus na Trebeviću.

Povratak učesnika planiran je u 17.00 časova ispred planinarskog doma na Čelini. 

Manifestaciju ‘Medinim stopama’ organizuje Speleološko-ekološko društvo “Orlovača”, a pokrovitelj je Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo.

Manifestacija je organizovana s ciljem da Park prirode ‘Trebević’, kao jedan od prirodnih i turističkih bisera Istočnog Sarajeva, postane mjesto okupljanja ljubitelja prirode i planina, te da djeca od najranijeg uzrasta nauče da žive u skladu sa prirodom.

Ove godine planiran je organizovani boravak u prirodi za oko 400 osnovaca Istočnog Sarajeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com