Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Učenicima nagrade za radove o temi “Moje Istočno Sarajevo”

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovih škola o temi “Moje Istočno Sarajevo” raspisala je Gradska uprava povodom Dana i slave grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog.

Nagrade, priznanja i zahvalnice pobjednicima konkursa večeras je u Trnovu uručio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Foto: Foto Vaske

Autorima najboljih radova dodijeljene su novčane nagrade, i to za prvo mjesto 150 KM, za drugo 100 KM, a za treće 50 KM.

U kategoriji literarnih radova prvu nagradu osvojila je Andrea Golubović iz Osnovne škole “Jovan Dučić” Kasindo – Istočna Ilidža, a druga i treća nagrada pripala je učenicama Osnovne škole “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo Nikolini Pejić i Ivani Batinić.

Prvo mjesto u kategoriji likovnih radova pripalo je Nataši Kovačević iz Osnovne škole “Jovan Dučić” Kasindo, drugo Sofiji Škrba iz Osnovne škole “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo, a treće Andreju Popoviću iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža.

Na konkurs je pristiglo i 10 likovnih i jedan literarni rad učenika drugog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vojkovići – Istočna Ilidža, zbog čega je Komisija za izbor najboljih likovnih i literarnih radova o temi “Moje Istočno Sarajevo” odlučila da se učiteljici i učenicima ovog odjeljenja dodijeli posebno priznanje.

Nagrađeni su dobili i prigodna priznanja i poklone.

Ćosić je zahvalio svim školama, učenicima i nastavnicima za učešće u ovom konkursu i doprinosu koji su dali obilježavanju Dana i slave Istočnog Sarajeva.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Srna
Foto: Srna
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com