Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Takmičenje u izležavanju još traje: Učesnici ni nakon 18 dana nemaju namjeru odustati

Izvor: Glas Srpske

U Crnoj Gori je i ove godine organizovano takmičenje u ležanju. Boris Krunić, jedan od organizatora, javio se iz Etno-sela Brezne gdje se održava takmičenje i objasnio kako sve teče.

Prethodnih godina takmičenje se najčešće završavalo četvrti ili peti dan, a sada je već 18. dan takmičenja i preostalo je sedam takmičara. Prvi dan ih je bilo 21.

-Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo takmičenje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunardno. Imali smo takmičare iz Ukrajine, Rusije – kaže Krunić.

Ove godine su povećali nagradu, pa sada pobjednik osvaja 1.000 evra.


-Ne znam je li to motiv da oni leže u ovolikom broju, ali uporni su – izjavio je Krunić.

Takmičari mogu ustati svakih osam sati na 10 minuta da odu do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeni su im mobilni telefoni, knjige, laptopi. Ukratko, sve što mogu raditi ležeći je dozvoljeno.

Dubravka je jedna od sedmoro preostalih, a prije dvije godine je bila pobjednica. Kaže da se ove godine prijavila više zbog nagovora prijatelja i porodice.

– Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu – poručuje Dubravka.

– Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuvarica, i ovo mi je baš dobro došlo da odmorim – dodaje ona.

Druga takmičarka je čekala tri godine da se prijavi i kaže da planira ustati kad joj dosadi, ali još ništa od toga.

– Nisam ja zbog toga tu, već da pobjedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade – kaže i dodaje da joj novac nije glavni motiv.

– Iskreno da kažem ne. Meni su dolazili moji i molili da ustanem i da mi daju hiljadu evra, ali ne. Želim pobijediti, idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobijedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da ne odustajem nikako – uporna je ova takmičarka, prenosi N1.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com