Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Sutra o izgradnji i finansiranju gasovoda u istočnom dijelu Srpske

Izvor: Filter

U Istočnom Sarajevu sutra će predstavnici „Sarajevo-gasa“ a.d. Istočno Sarajevo i kineske kompanije Avik (China National Aero-Technology International Engineering Corporation) potpisati Memorandum o razumjevanju za izgradnju i finansiranje gasovoda.

Ceremonija potpisivanja biće upriličena u Administarativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a prisustvovaće i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, kao i načelnici opština Milići, Vlasenica, Šekovići i Han Pijesak.

Podsjećamo, upravo u Istočnom Sarajevu u septembru 2022. godine održana je prezentacija Projekta gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske, kojim će biti obuhvaćeni Šekovići, Vlasenica, Igrišta, Milići, Han Pijesak, Pale, Jahorina, Trnovo, kao i proširenja gasne mreže na teritoriji opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika gasna mreža trebalo bi da bude proširena i prema Rogatici, Sokocu i Višegradu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com