Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića

Izvor: RTRS/Glas Srpske

Sud BiH potvrdio je danas uređenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, potvrđeno je za RTRS.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića „zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika“, ali ju je Sud BiH vratio na uređenje i dopunu jer, kako je navedeno, tri tužioca uopšte nisu detaljno opisala koje krivično djelo su počinili Dodik i direktor “Službenog glasnika Srpske”.

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu jer je puna manjkavosti, u smislu člana odredbe zakona 227.stav 1 c) Zakona o krivičnom postupku BiH.

Podsjećamo, Kristijan Šmit je 1. jula poništio zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.

Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Lukić ih je objavio u “Službenom glasniku”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com