Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

Izvor: Filter

Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je javni konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2022/2023. godinu redovnim studentima treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, saopšteno je iz ove Uprave.

Raspisan je i javni konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo.

Za ove namjene iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 80.000 KM.

Kako se navodi u saopštenju, studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dodjelu stipendija moraju da imaju  položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00.

Studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120,00 KM mjesečno i isplaćuje se deset mjeseci.

“Prilikom odabira kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost će imati oni kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu”,rekli su iz Gradske uprave.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama, odnosno na zvaničnoj internet stranici Grada Istočno Sarajevo www.gradistocnosarajevo.net.

KONKURS-STIPENDIJE-PRVI-CIKLUS-STUDIJA-2022/23Preuzmi

KONKURS-STIPENDIJE-DRUGI-I-TREĆI-CIKLUS-STUDIJA-2022/23Preuzmi

Prijavni obrazac za studentsku stipendiju za školsku 2022/23. godinu može se preuzeti OVDJE.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com