Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Policija samoproglašenog Kosova pretukla dvojicu srpskih mladića u Gračanici

Foto: Tanjug

Izvor: Srna/Tanjug

Dvojicu srpskih mladića Andriju i Mihajla Micića, sinoć su naočigled mještana, u centru Gračanice na Kosovu i Metohiji, pretukli pripadnici policije samoproglašenog Kosova.

Kako prenosi Tanjug, sve se dogodilo samo zato što mladići zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

 Na to je jedan od policajaca uzvratio: “Znaš li ti gdje živiš?” i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

Jedan od mladića prebačen je u bolnicu u Gračanici, gde mu je ukazana ljekarska pomoć.
Ispred Policijske stanice sinoć se okupilo nekoliko desetina srpskih građana, koji su zatražili obustavljanje policijske brutalnosti prema mještanima.

Jutros je objavljeno da je Andriji Miciću određeno zadržavanje do 48 časova. To je potvrdio za Tanjug advokat Mile Marković.

Prema riječima advokata, tužiteljka ga nije obavijestila o mjeri pritvora, a pritvorenog mladića prema zakonu nakon ove mjere sutra moraju izvesti pred istražnog sudiju.

-Mislim da je ovo mjera zastrašivanja, za koju nema razloga. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična dela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo – rekao je Marković. On je dodao da je tužiteljka iz Prištine, nakon uzimanja izjave od Andrije Micića, rekla da on može otići na ljekarski pregled, jer ima problema sa krvnim pritiskom, te da će poslije toga biti pušten kući.

Međutim, porodica mladića je advokata jutros obavijestila da je nakon pregleda on ipak zadržan u pritvoru.

Drugi mladić Mihajlo Micić se i dalje nalazi na bolničkom liječenju zbog zadobijenih povreda.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com