Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Полиција самопроглашеног Косова претукла двојицу српских младића у Грачаници

Фото: Танјуг

Извор: Срна/Танјуг

Двојицу српских младића Андрију и Михајла Мицића, синоћ су наочиглед мјештана, у центру Грачанице на Косову и Метохији, претукли припадници полиције самопроглашеног Косова.

Како преноси Танјуг, све се догодило само зато што младићи затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.

 На то је један од полицајаца узвратио: “Знаш ли ти гдје живиш?” и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега.

Један од младића пребачен је у болницу у Грачаници, где му је указана љекарска помоћ.
Испред Полицијске станице синоћ се окупило неколико десетина српских грађана, који су затражили обустављање полицијске бруталности према мјештанима.

Јутрос је објављено да је Андрији Мицићу одређено задржавање до 48 часова. То је потврдио за Танјуг адвокат Миле Марковић.

Према ријечима адвоката, тужитељка га није обавијестила о мјери притвора, а притвореног младића према закону након ове мјере сутра морају извести пред истражног судију.

-Мислим да је ово мјера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво – рекао је Марковић. Он је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве од Андрије Мицића, рекла да он може отићи на љекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће послије тога бити пуштен кући.

Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавијестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.

Други младић Михајло Мицић се и даље налази на болничком лијечењу због задобијених повреда.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com