Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Poziv mladima za obuku otvoren do 27. septembra

Izvor: Srna

U Istočnom Sarajevu će narednog vikenda biti organizovana obuka za mlade u okviru projekta o jačanju njihove uloge u promovisanju međusobnog razumijevanja i poštovanja različitosti u regionu.

Obuka će biti podijeljena u četiri modula – interkulturalni dijalog, govor mržnje, razumijevanje sukoba, nasilje i mir i transformacija sukoba, objavljeno je na sajtu Grada Istočno Sarajevo.

Za obuku se do srijede, 27. septembra, mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina, a posebna pažnja biće posvećena mladima iz ruralnih sredina, ženama/djevojčicama, osobama sa invaliditetom i Romima.

Obuka je zasnovana na Priručniku za izgradnju vršnjačkog mira za mlade, a polaznicima koji je uspješno završe Populacioni fond UN /UNFPA/ dodijeliće sertifikate.

Besplatna obuka organizuje u okviru projekta “Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumijevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i povjerenja u Albaniji, BiH, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com