Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Od 10. do 17. septembra “Dani Istočnog Sarajeva”

Izvor: Srna

Gradska uprava Istočno Sarajevo od 10. do 17. septembra organizuje manifestaciju “Dani Istočnog Sarajeva”, povodom Dana i slave grada Svetog Petra Dabrobosanskog, te proslave 30 godina od osnivanja grada.

Iz Gradske uprave saopšteno je da je u nedjelju, 10. septembra, planirana manifestacija “Medinim stopama”, a polazak je u 10.00 časova sa Brusa, Istočni Stari Grad, dok će se u utorak, 12. septembra, u 20.00 časova u Kulturnom centru Pale, u okviru “Dana Duška Trifunovića” održati muzičko-poetsko veče “Naši dani” na kojem će učestvovati glumac Ivan Bosiljčić sa pratećim bendom.

Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije će u srijedu, 13. septembra, od 8.00 do 15.00 časova organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi, a u 19.00 časova je u Istočnom Novom Sarajevu planiran humanitarni koncert na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Istočnog Sarajeva, Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, Etno-grupa “Zlatnik”, etno-pojac Branka Zečević i narodni guslar Maksim Vojvodić.

U 19.00 časova će u Kulturnom centru Pale, u okviru 17. “Dana Duška Trifunovića”, biti održan program za odrasle “Bukvalno tako”, gdje će biti promovisana knjiga Branka Perića “Tvoj nas uzdiže stih” uz nastup Muzičkog ansambla “Pale”.

Program “Djeci u čast” predviđen je za četvrtak, 14. septembra, u Kulturnom centru Pale u 11.00 časova, a u petak, 15. septembra, u Centru za kulturu Trnovo u 18.00 časova biće održana izložba najboljih likovnih i literarnih radova “Moje Istočno Sarajevo” učenika osnovnih škola sa područja grada.

Na Sokocu će u subotu, 16. septembra, u 9.00 časova biti položeni vijenci na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Novi Zejtinlik”, a u 14.00 časova u Gradskoj upravi planiran je prijem zvanica iz Srbije i Crne Gore.

Povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biće održana svečana akademija.

Na dan slave u nedjelju, 17. septembra, u 9.00 časova u Hramu Svetog Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju, a u 13.00 časova u restoranu “Bob” u Istočnom Novom Sarajevu biće slavski ručak.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com