Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Од 10. до 17. септембра “Дани Источног Сарајева”

Извор: Срна

Градска управа Источно Сарајево од 10. до 17. септембра организује манифестацију “Дани Источног Сарајева”, поводом Дана и славе града Светог Петра Дабробосанског, те прославе 30 година од оснивања града.

Из Градске управе саопштено је да је у недјељу, 10. септембра, планирана манифестација “Мединим стопама”, а полазак је у 10.00 часова са Бруса, Источни Стари Град, док ће се у уторак, 12. септембра, у 20.00 часова у Културном центру Пале, у оквиру “Дана Душка Трифуновића” одржати музичко-поетско вече “Наши дани” на којем ће учествовати глумац Иван Босиљчић са пратећим бендом.

Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије ће у сриједу, 13. септембра, од 8.00 до 15.00 часова организовати акцију добровољног давања крви, а у 19.00 часова је у Источном Новом Сарајеву планиран хуманитарни концерт на којем ће наступити културно-умјетничка друштва из Источног Сарајева, Српско пјевачко друштво “Слога”, Етно-група “Златник”, етно-појац Бранка Зечевић и народни гуслар Максим Војводић.

У 19.00 часова ће у Културном центру Пале, у оквиру 17. “Дана Душка Трифуновића”, бити одржан програм за одрасле “Буквално тако”, гдје ће бити промовисана књига Бранка Перића “Твој нас уздиже стих” уз наступ Музичког ансамбла “Пале”.

Програм “Дјеци у част” предвиђен је за четвртак, 14. септембра, у Културном центру Пале у 11.00 часова, а у петак, 15. септембра, у Центру за културу Трново у 18.00 часова биће одржана изложба најбољих ликовних и литерарних радова “Моје Источно Сарајево” ученика основних школа са подручја града.

На Сокоцу ће у суботу, 16. септембра, у 9.00 часова бити положени вијенци на Српском војничком спомен-гробљу “Нови Зејтинлик”, а у 14.00 часова у Градској управи планиран је пријем званица из Србије и Црне Горе.

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана свечана академија.

На дан славе у недјељу, 17. септембра, у 9.00 часова у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију, а у 13.00 часова у ресторану “Боб” у Источном Новом Сарајеву биће славски ручак.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com