Fri. Sep 22, 2023
ћирилица /latinica

Ovo su dobitnici povelja, plaketa i zahvalnica Grada Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Na Svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog, zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama koji su na različite načine doprinijeli razvoju grada, uručene su povelje, plakete i zahvalnice.

Foto: Foto Vaske

Ove godine je dodijeljeno i posebno priznanje – Grb grada Istočno Sarajevo. Grb grada dobili su prota Vojislav Čarkić i Aleksandar Vulin, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA).

Povelja Grada

Najveće priznanje, Povelja Grada Istočno Sarajevo ove godine dodijeljena je Slavku Kujundžiću, nekadašnjem načelniku Opštine Pale, za doprinos razvoju ove gradske opštine Istočnog Sarajeva.

Foto: Foto Vaske

Povelja je uručena i privredniku Milomiru Kusmuku, za doprinos razvoju preduzetništva na području grada.

Foto: Foto Vaske

Zlatne plakete

Zlatna plaketa Grada Istočno Sarajevo dodijeljena je Gospavi Pejić, dugogodišnjoj glavnoj medicinskoj sestri Službe za transfuziju, za izuzetan rad i doprinos zdravstvenom sistemu u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj.

Foto: Foto Vaske

Dragiši Tuševljaku, borcu I kategorije Vojske Republike Srpske, zlatna plaketa uručena je za zalaganje i doprinos poboljšanju položaja boračkih kategorija.

Foto: Foto Vaske

Srebrne plakete

Posthumno srebrna plaketa grada Istočno Sarajevo dodjeljena je Ivani Bjelogrlić, izuzetnoj djevojčici koja je svojom hrabrošću, snagom duha i beskrajnom voljom za životom ostavila neizbrisiv trag u srcima svih građana Istočnog Sarajeva.

Foto: Foto Vaske

Srebrna plaketa dodijeljena je profesoru Bonju Lungovu, šefu Katedre nacionalne akademije za pozorište i film Sofija, Bugraska, za izuzetan desetogodišnji doprinos u razvoju lutkarskog stvaralaštva u Istočnom Sarajevu.

Srebrna plaketa dodijeljena je i prof. dr Milovanu Pecelju za predanost radu i doprinos razvoju prosvjete, kulture i turizma Istočnog Sarajeva.

Kompaniji “Onogošt” Sokolac srebrna plaketa dodijeljena je za razvoj preduzetničke djelatnosti na području grada Istočno Sarajevo i Sarajevsko-romanijske regije.

Foto: Foto Vaske

Zahvalnice

Zahvalnica je dodijeljena Milici Borovčanin, učenici SŠC “Vasilije Ostroški” Sokolac, za ostvarene uspjehe na literarnim i likovnim konkursima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Foto: Foto Vaske

Za doprinos razvoju dramske umjetnosti u Istočnom Sarajevu zahvalnica je uručena glumcu Milanu Dimiću.

Foto: Foto Vaske

Profesorica srpskog jezika i književnosti Branka Malinić Čugar zahvalnicu je dobila za posvećenost i entuzijazam kroz dugogdišnji rad u prosvjeti.

Foto: Foto Vaske

Nedeljku Žugiću, pjesniku, novinaru i izdavaču zahvalnica je uručena za doprinos u oblasti informisanja, kulturne, izdavačke i multimedijalne djelatnosti.

Prof. dr Branislavu Draškoviću, doktoru nauka iz oblasti geografije, zahvalnica je uručena za rezultate ostvarene u oblasti naučno-istraživačkog rada.

Foto: Foto Vaske

Zahvalnica je uručena i džiu džicu klubu “Slavija” za promovisanje sporta, odrastanje u zdravom duhu i uspjehe na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Foto: Foto Vaske

Vanji Baričanin, profesorici klavira, zahvalnica je uručena za istaknuti pedagoški rad i obrazovanje generacija uspješnih mladih pijanista.

Foto: Foto Vaske
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com