Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

“Nedjelja djeteta” od 2. do 8. oktobra

Izvor: Filter

Jedna od tradicionalnih aktivnosti koju sprovodi Crveni krst Republike Srpske je „Nedjelja djeteta“, koja će biti obilježena od 2. do 8. oktobra posredstvom 64 opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta.

“Slogan pod kojim ove godine obilježavamo Nedjelju djeteta glasi: „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, a on nas podsjeća da briga o najmlađima traje konstantno, te da se tokom trajanja Nedjelje promovišu aktivnosti koje se odnose, ne samo na poštovanje dječijih prava, nego i na vrijednosti koje naše društvo njeguje i koje se prenose sa generacije na generaciju”, naveli su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Ova značajna manifestacija, svake godine, obilježava se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.


Organizacije u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske će realizovati informativno-edukativne aktivnosti uz učešće velikog broja volontera s ciljem promocije Nedjelje djeteta, posjetama obrazovnim ustanovama i druženjem sa najmlađim članovima našeg društva.

Za potrebe obilježavanja ovog datuma Crveni krst Republike Srpske izradio je propagandni materijal, koji je značajan za obilježavanje Nedjelje djeteta i koji će predstavnici organizacija Crvenog krsta distribuisati u sve javne i obrazovne ustanove koje rade sa djecom, te na taj način promovisati i samu organizaciju Crvenog krsta i njen način rada sa najmlađima.

Rukovodioci sekcija Crvenog krsta u školama će osvježiti „Kutak Crvenog krsta“, program koji se odnosi na intenzivan rad i animiranje đaka da se priključe Crvenom krstu.

Iz Crvenog krsta najavljuju da će predstavnici organizacije širom Republike Srpske realizovati brojne humanitarne akcije pomoći stanovništvu u stanju potrebe iz kategorije višečlanih porodica, te u skladu sa svojim mogućnostima donirati pakete hrane, lične higijene, slatkiša, voća i odjeće.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com