Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Najava aktivnosti Matične biblioteke u oktobru

Izvor: Filter

Matična biblioteka Istočno Sarajevo će i ove godine mjesec oktobar, koji se tradicionalno smatra mjesecom knjige, obilježiti nizom aktivnosti i zanimljivim programom.

Akcija „Ljetni najčitalac  Dječije biblioteke“  završiće se u ponedjeljak u 12.00 časova, dodjelom nagrada djeci koja su tokom ljetnjeg raspusta pročitala najveći broj knjiga.

Za dodjelu nagrada organizovan je i poseban program koji su pripremili polaznici radionica u Dječijoj biblioteci.

Promocija knjige „Ubiće nas neznanje i pohlepa“ profesora ustavnog prava i sudije Milana Blagojevića održaće se 3. oktobra.

Promocija počinje u 19.00 časova u Internet čitaonici Matične biblioteke.

Knjiga „Ubiće nas neznanje i pohlepa“ je 35. knjiga prof. dr Milana Blagojevića, a četvrta u nizu čija tematika koja se bavi kako autor kaže „ohaerizmom, što jeste tehnologija vladanja razvijena ovdje u dejtonskoj BiH od 1997. godine i koja se primjenjuje u kontinuitetu“.

Za Dan bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, Matična biblioteka organizuje Dane otvorenih vrata kako bi se javnost i na ovaj način upoznala sa značajem biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

Dani otvorenih vrata, trajaće od 09. do 13. oktobra, a biće organizovan je cjelodnevni rad sa korisnicima i  upis po promotivnoj cijeni od 5 KM uz poklon knjigu.

Tokom Dana otvorenih vrata Matičnu biblioteku će posjetiti učenici srednjih škola iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Matična biblioteka će i ove godine na sajamu knjiga u Beogradu promovisati svoju izadavačku produkciju i obnoviti knjižni fond biblioteke novim naslovima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com