Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Milorad Dodik jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja 

Izvor: RTRS

Milorad Dodik jednoglasno je danas reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

Dodik je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio pred Saborom, poručio da stabilne republičke institucije i imovina Srpske nikada nisu upitne, kao i da se SNSD godinama zalaže za ova pitanja.

Dodik je rekao da je SNSD zajedno sa svojim koalicionim partnerima uvijek obraćao pažnju na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

Foto: RTRS

Istakao je da se Ustavni sud BiH pretvorio u egzekutora koji želi da eliminiše Republiku Srpsku i on je antiustavan, te kao takav gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani.

Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir.

– Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to – rekao je Dodik u obraćanju pred Saborom SNSD-a nakon što je završeno glasanje.

On je ponovio da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH.

Na Saboru je jednoglasno usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji i jačanju povjerenja članstva u partiju i njena opredjeljenja.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja 
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com