Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Милорад Додик једногласно реизабран за предсједника СНСД-а

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja 

Извор: РТРС

Милорад Додик једногласно је данас реизабран за предсједника Савеза независних социјалдемократа на седмом Сабору странке у Добоју.

Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају предсједника странке.

Додик је у извјештају, који је прије гласања поднио пред Сабором, поручио да стабилне републичке институције и имовина Српске никада нису упитне, као и да се СНСД годинама залаже за ова питања.

Додик је рекао да је СНСД заједно са својим коалиционим партнерима увијек обраћао пажњу на све категорије становништва у Српској.

Фото: РТРС

Истакао је да се Уставни суд БиХ претворио у егзекутора који жели да елиминише Републику Српску и он је антиуставан, те као такав гази БиХ, чији Устав би морао да брани.

Сабор СНСД-а изабрао је и нови Главни одбор странке који броји 410 чланова.

Додик је истакао да појединци желе да смање снагу СНСД-а, као и да таквим особама поручују да је он ту да се бори за стабилност и мир.

– Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то – рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД-а након што је завршено гласање.

Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

На Сабору је једногласно усвојен и Статут странке који садржи одређене новине када је ријеч о организацији и јачању повјерења чланства у партију и њена опредјељења.

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja 
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com