Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Izdato upozorenje za obilne padavine i moguće bujične poplave na području Srpske

Izvor: RTRS

Za područje Republike Srpske izdato je upozorenje za obilne padavine i moguće bujične poplave u subotu i nedjelju, saopšteno je iz RHMZ Republike Srpske.

-U subotu se oečkuje jaka i obilna kiša uz jače pljuskove sa grmljavinom prvo na severozapadu, zatim popodne i na jugu i severu. Očekuje se od 40 mm od 70 mm kiše, na jugu Hercegovine lokalno i nešto veća količina padavina – navode iz RHMZ Srpske.

Na istoku manja količina kiše. Biće i vjetrovito uz udare vjetra do 60-70 km/h, na krajnjem sjeveru vjetar slab. U subotu uveče jaka kiša će zahvatiti i istočne predjele.

– U nedjelju kiša u svim predelima, na istoku obilne padavine od 30 do 60 mm kiše, na zapadu padavine slabe. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava bujičnih i urbanih poplava kao i izlivanje oborisnkih voda – dodaju u saopštenju.

Zbog dugog sušnog perioda, vodostaji rijeka su na niskom nivou i prognozirane obilne količine padavina će dovesti do porasta nivoa vodostaja rijeka.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com