Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Zenička policija uhapsila odbjeglog zatvorenika Aleksu Micana

Izvor: Glas Srpske

Zatvorenik KPZ-a Zenica Aleksa Mican koji je bio u bjekstvu nakon što se nije u predviđenom roku vratio sa dopusta, uhapšen je danas i priveden u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Direktor KPZ Zenica Rusmir Isak potvrdio je za Kliks da je Mican uhapšen u jutarnjim satima.

“Odbjegli Aleksa Mican je uhapšen i priveden u prostorije MUP-a ZDK. Akcijom su koordinisali OBA, FUP, MUP ZDK i KPZ Zenica” – istakao je Isak.

Brojne policijske snage od juče su bile na terenu te su tragali za Micanom. Kako je Isak ranije izjavio, Mican je 2021. godine ostvario prava na dopuste te se već od ranije nalazio na slobodi.

“Dao sam nalog komaniru i drugima da učestvuju u istražnim radnjama unutar zatvora kako bi se provjerilo kako je došlo do toga da ostvari pravo dopusta”, kazao je Isak.

Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme “It Computers”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka. Osuđen je na 25 godina, a odslužio je 19 godina.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com