Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Зеничка полиција ухапсила одбјеглог затвореника Алексу Мицана

Извор: Глас Српске

Затвореник КПЗ-а Зеница Алекса Мицан који је био у бјекству након што се није у предвиђеном року вратио са допуста, ухапшен је данас и приведен у просторије МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Директор КПЗ Зеница Русмир Исак потврдио је за Кликс да је Мицан ухапшен у јутарњим сатима.

“Одбјегли Алекса Мицан је ухапшен и приведен у просторије МУП-а ЗДК. Акцијом су координисали ОБА, ФУП, МУП ЗДК и КПЗ Зеница” – истакао је Исак.

Бројне полицијске снаге од јуче су биле на терену те су трагали за Мицаном. Како је Исак раније изјавио, Мицан је 2021. године остварио права на допусте те се већ од раније налазио на слободи.

“Дао сам налог команиру и другима да учествују у истражним радњама унутар затвора како би се провјерило како је дошло до тога да оствари право допуста”, казао је Исак.

Мицан је 2004. године убио Сенада Лепирицу и Адема Ћатића, раднике фирме “It Computers”, у стану који је унајмио у насељу Мојмило, а затим је украо пет лаптопа. У раднике је испалио 12 метака. Осуђен је на 25 година, а одслужио је 19 година.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com