Fri. Sep 22, 2023
ћирилица /latinica

Završena prva faza adaptacije JZU “Dr Ljubomir Ćeranić”

Izvor: Filter

Završeni su predviđeni radovi na vanjskom i unutrašnjem uređenju zgrade Hitne pomoći na Sokocu.

Iz OO DEMOS Sokolac, čiji članovi su organizovali akciju, saopšteno je da je kompletan prostor očišćen, okrečen spolja i iznutra, te da je su postavljen video-nadzor.

Foto: OO DEMOS Sokolac

“Pored toga, aktivisti OO DEMOS Sokolac zajedno sa Aktivom žena OO DEMOS Sokolac završili su prvu fazu radova na uređenju JZU „Dr Ljubomir Ćeranić“. U radovima su učestvovali i radnici Doma zdravlja. Ovog vikenda se radi na popravci i farbanju ograde, a nakon toga će biti popravljeni i stavljeni u funkciju protivpožarni put i kapija”, saopšteno je iz OO DEMOS Sokolac.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja Adrijana Stanar izrazila je zahvalnost OO DEMOS-a Sokolac, jer će od pomenutih aktivnosti najviše koristi imati svi građani, ali i zaposleni, s obzirom na to da je objekat Hitne pomoći bio zapušten, kao i krug JZU „Dr Ljubomir Ćeranić“ koji je prvi i poslednji put asfaltiran davne 1971. godine. 

“Danas su nam u posjetu došli i Aco Stanišić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS i Dejan Kojić, predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Sarajevsko-romanijske regije. Oni su iskazali svoju punu podršku naporima koje članovi i aktivisti OO DEMOS Sokolac ulažu u realizaciju projekata od opštenarodnog značaja”, dodaje se u saopštenju DEMOS-a Sokolac.

Predsjednik OO DEMOS-a Sokolac Veljko Borovina izjavio je za Srnu da je OO DEMOS sredstva za radove na sanaciji objekata JZU „Dr Ljubomir Ćeranić“ obezbijedio finansijskom podrškom privrednika, članova i simpatizera ove partije.

Borovina je rekao i da će uređenje zgrade Hitne pomoći biti završeno u naredna tri dana, kao i da će uz pomoć donatora asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga biti gotovo do kraja septembra.

„Nakon što završimo planirane poslove, i pored krečenja, vanjskog i unutrašnjeg uređenja objekta Hitne pomoći, izradimo i ivičnjake, asfaltiramo prilaze i parking, uredimo zelene površine i ogradu, te uklonimo ostatke srušene garaže, zaposleni će imati puno bolje uslove za pružanje zdravstvenih usluga“, istakao je Borovina.

On je dodao da je DEMOS mlada politička partija, koja je već postala nezaobilazan faktor i jedan vrlo zdrav element u političkom i društvenom životu lokalne zajednice, upravo jer uvijek biraju da svoj doprinos daju rješavanju pitanja koja su bitna za sve građane, bez obzira na stranačku pripadnost.

Borovina je pohvalio i sve aktiviste DEMOS-a koji svojim angažmanom pokazuju šta sve može da se postigne zajedničkim naporima i udruženom stvaralačkom energijom.

Osim pomenutih radova OO DEMOS Sokolac je donirao i dva električna kreveta, s namjerom da se poboljša nivo kvalitet usluge za najugroženije pacijente.

“Na ovaj način ćemo olakšati rad i samom medicinskom osoblju, kome se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći prilikom radova koje smo do sada završili”, poručio je Borovina.

Takođe, pozvao je sve lokalne političare da se više bave rješavanjem lokalnih problema u zajednici kako bi se kontinuirano stvarali bolji uslovi za rad javnih službi, a prije svega uslovi za bolji život svih građana.
 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com