Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Ekonomski fakultet na Palama, prvi put od 2015. godine, bilježi rast broja upisanih studenata

Izvor: Filter/Mira Kostović

Konkursom za upis studenata na prvu godinu prvog ciklusa studija na Ekonomski fakultet Pale ove godine bio je omogućen upis 114 studenata – na studijski program Ekonomija 72 i na studijski program Turizam i hotelijerstvo 42 studenta.

Iako posljednjih godina većina fakulteta u Srpskoj bilježi pad broja brucoša, čini se da na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu taj negativan trend prestaje.

Naime, od 2015. godine pa do ove, svake akademske godine upisivan je sve manji broj studenata.

Ove akademske godine zabilježen je rast broja upisanih studenata.

Dekan fakulteta Marko Đogo kaže da taj rast još nije veliki, ali je važno da dolazi do preokreta trendova.

“Naročito smo ponosni na trendove na studijskom programu Turizam i hotelijerstvo gdje je došlo do porasta od preko 50% u odnosu na prošlu školsku godinu i gdje smo u prva dva upisna roka popunili sva mjesta za redovne studente. Upis 100% kvote”, pojašnjava Đogo.

Marko Đogo

Dodaje da su zbog toga bili prinuđeni da traže proširenje kvote za upis, što je Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu i odobrio.

“Nastavljamo sa još više prosvećenosti da ostvarujemo viziju Ekonomskog fakulteta Pale kao moderne obrazovne institucije povezane sa privredom u službi razvoja”, poručuje Đogo.

Besplatan smještaj

Svi redovni studenti koji upišu neki od fakulteta u Palama imaju i besplatan smještaj u novom studentskom domu.

Zgrada studentskog doma u Palama

Ove godine odobren je upis 1.847 studenata prvog ciklusa studija na Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Odobren je upis u trećem upisnom roku za članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom i drugom roku nisu upisale planirani broj studenata u prvom i drugom roku.

Konačan broj upisanih brucoša na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće poznat u oktobru.


Preuzimanje autorskih tekstova dozvoljeno je uz navođenje izvora i link ka originalnom tekstu. Za preuzimanje većeg dijela autorskog teksta potrebna je dozvola redakcije portala.

Kontakt: citajfilter@gmail.com

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com