Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Drašković: Lovišta u Srpskoj brend u regionu

Izvor: Srna

Vlada Republike Srpske godišnje kroz podsticaje ulaže pola miliona KM u lovstvo, a lovišta u Srpskoj su brend u regionu, rekao je potpredsjednik Lovačkog saveza Stevan Drašković.


“Vidljivi su rezultati Vlade Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Lovačkog saveza i svi zajedno rade na projektu razvoja lovstva u Srpskoj”, rekao je Drašković na Palama, gdje je Savjet lovaca Sarajevsko-romanijske regije obilježio krsnu slavu – Malu Gospojinu.

On je naveo da lovci sredstvima dobijenim od podsticaja uređuju lovišta, čuvaju prirodu i odstrel nije na prvom mjestu.

Drašković je rekao da Lovački savez Republike Srpske okuplja 25.000 lovaca i da je najjedinstvenija organizacija kojoj rezultati nikada ne izostaju.

“Lovstvo dobija neke nove zamahe dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Savom Minićem koje je napravilo plan programa i rada, ali i ostvarilo dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske”, rekao je Drašković.

Lovački savez Republike Srpske je zlatnim i srebrenim ordenom odlikovao 11 članova iz udruženja Sarajevsko-romanijske regije za naročit doprinos u razvoju lovstva.

Priznanje “zaslužan lovac” dobilo je sedam članova iz udruženja Sarajevsko-romanijske regije, a uručeno je i 11 zahvalnica za ustanove i preduzeća koja pomažu razvoj lovstva.

Predsjednik Savjeta lovaca Sarajevsko-romanijske regije Stevan Drašković rekao je novinarima da sedam udruženja sa područja regije obuhvata oko 1.500 lovaca, te da lovište na ovom prostoru raspolaže sa svim vrstama divljači i spada u red najboljih regija u Srpskoj.

Sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić rekao je da je pri kraju instalisanje informacionog sistema koji su razvili u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

“Podijelili smo rješenja lovačkim udruženjima za određene projekte koje su kandidovali u vrijednosti milion KM, od čega je 100.000 KM pripalo Sarajevsko-romanijskoj regiji”, istakao je Lazić.

Domaćin ovogodišnje slave regije je Lovačko udruženje “Jahorina” sa Pala, čiji je predsjednik Njegoš Poljaković rekao da je večeras prisutno sedam udruženja sa područja osam regija i zahvalio svima na dolasku i što su uljepšljali ovo veče.

Savjet lovaca Sarajevsko-romanijske regije čine sedam lovačkih udruženja sa područja osam opština – Han Pijesak, Sokolac, Pale, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo i Kalinovik.

Obilježavanju krsne slave lovaca Sarajevsko-romanijske regije prisustvovali su i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, narodni poslanik Aco Stanišić i zamjenik načelnika opštine Pale Srđan Butulija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com