Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Više od 600 zaposlenih prošlo obuku o pripremi razvojnih projekata

Izvor: Srna

Razvojna agencija Republike Srpske u proteklih osam godina organizovala je u 55 jedinica lokalne samouprave obuku iz oblasti pripreme i upravljanja projektnih prijedloga koju je prošlo više od 600 zaposlenih, rekao je Marko Kakuća iz ove agencije.

“Rezultate mjerimo dvije godine nakon obuka i 38 projekata, ukupne vrijednosti 14 miliona KM, finansirale su jedinice lokalne samouprave”, rekao je Kakuća.


On je naveo da je u protekla četiri dana u Istočnom Sarajevu obuka organizovana za zaposlene u Gradskoj upravi i lokalnoj razvojnoj agenciji, koji su, osim sticanja teorijskog znanja, radili i na izradi konrektnih projektnih prijedloga.


Kakuća je rekao da su tokom obuke polaznici radili na projektnim prijedlozima koji se tiču prikupljanja i reciklaže otpada i uspostavljanja novih instrumenata digitalnih alata koji će omogućiti komunikaciju jedinica lokalne samouprave i zainteresovanih strana.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Sladoje je zahvalio Razvojnoj agenciji Republike Srpske za pruženu podršku u ovoj obuci, jer su, kako kaže, ranije identifikovali probleme lošeg pisanja projekata kako Gradske uprave, tako i opština u sastavu grada i nevladinih organizacija.


“Imali smo između 40 i 50 zainteresovanih zaposlenih Gradske uprave, gradskih opština, nevladinih organizacija i drugih koji su htjeli da prošire znanje u oblasti pisanja projekata”, izjavio je Sladoje novinarima.

On je dodao da će obuka kadra u ovoj oblasti biti nastavljena, uz napomenu da će benefite onogo što su sada uradili možda tek vidjeti za dvije do tri godine.

Pripravnik u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Ana Motika rekla je da je zadovoljna četvorodnevnom obukom o instrumentima za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata.

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u protekla četiri dana organizovan je seminar za predstavnike Gradske uprave, opština u sastavu grada, kao i lokalnih institucija i organizacija.

Seminar je organizovala Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom i Razvojnom agencijom grada Istočno Sarajevo s ciljem obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnih razvojnih agencija, institucija, javnih preduzeća i nevladinih organizacija koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identifikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com