Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

Aleksandru Vulinu dodijeljen Grb Grada Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Direktoru Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA) Aleksandru Vulinu večeras je dodeljeno specijalno priznanje grada Istočno Sarajevo- Grb grada.

Na svečanoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo odbornici su jednoglasno donijeli odluku da se Vulinu dodijeli Grb grada, specijalno priznanje povodom značajnog jubileja – 30 godina postojanja Istočnog Sarajeva.

Vulinu je Grb dodijeljen kao simbol zahvalnosti za nesebičnu podršku i pomoć Istočnom Sarajevu i svim Srbima koji u njemu žive.

Na svečanoj akademiji koja je održana uoči Dana i krsne slave Istočnog Sarajeva Svetog Petra Dabrobosanskog, nagradu je u ime direktora BIA preuzeo njegov šef kabineta Mile Radivojević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da se ovaj grad razvija u oblasti kulture, umjetnosti i sporta, ali i u urbanističkom i privrednom smislu, te da razvoj Istočnog Sarajeva ne bi bio moguć bez pomoći Srbije i ljudi poput Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

Podsjećamo, Vulin je 2020. godine odlikovan ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem i to povodom 9. januara, Dana Republike Srpske. Takođe je i počasni građanin Opštine Ribnik.

Kada su Aleksandru Vulinu uvedene sankcije od strane Sjedinjenih Američkih Država, u Republici Srpskoj osvanuli su bilbordi sa porukama podrške Vulinu u njegovoj borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com