Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Александру Вулину додијељен Грб Града Источно Сарајево

Извор: Филтер

Директору Безбедносно-информативне агенције Србије (БИА) Александру Вулину вечерас је додељено специјално признање града Источно Сарајево- Грб града.

На свечаној сједници Скупштине града Источно Сарајево одборници су једногласно донијели одлуку да се Вулину додијели Грб града, специјално признање поводом значајног јубилеја – 30 година постојања Источног Сарајева.

Вулину је Грб додијељен као симбол захвалности за несебичну подршку и помоћ Источном Сарајеву и свим Србима који у њему живе.

На свечаној академији која је одржана уочи Дана и крсне славе Источног Сарајева Светог Петра Дабробосанског, награду је у име директора БИА преузео његов шеф кабинета Миле Радивојевић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да се овај град развија у области културе, умјетности и спорта, али и у урбанистичком и привредном смислу, те да развој Источног Сарајева не би био могућ без помоћи Србије и људи попут Александра Вучића и Александра Вулина.

Подсјећамо, Вулин је 2020. године одликован орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем и то поводом 9. јануара, Дана Републике Српске. Такође је и почасни грађанин Општине Рибник.

Kада су Александру Вулину уведене санкције од стране Сједињених Америчких Држава, у Републици Српској осванули су билборди са порукама подршке Вулину у његовој борби за очување српских националних интереса.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com