Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić: Ne dozvoliti rušenje sistema institucija koji se stvara 30 godina

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku podrška institucijama sistema koje se stvaraju 30 godina i koje su povukle poteze iz svoje nadležnosti na bazi onoga što svi demokratski sistemi imaju.

On je napomenuo da demokratski sistemi imaju ljude koji u Narodnoj skupštini predlažu zakone i koji, kao predsjednik Republike Srpske, potpisuju ukaz o objavljivanju zakona te institucije koje objavljuju zakone.

– Prema tome, ako sebi kao društvo dozvolimo da neko pogazi odluke niza institucija mi smo samim tim dozvolili da nam neko gazi sistem koji se stvora 30 godina i za koji je dato 30 hiljada života – naveo je Ćosić za Srnu.

On je ukazao da je namjera međunarodne zajednice da i dalje drži BiH, a samim tim i Republiku Srpsku zatvorene u jednom eksperimentalnom prostoru u kome će da testiraju sve svoje kolonijalne želje i da gaze volju naroda i institucija.

– Ako dozvolimo takve stvare onda ćemo pokleknuti i sve buduće aktivnosti protiv nas lakše će provoditi i lakše urušiti cijeli sistem – ocijenio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ako prođe optužnica Tužilaštva BiH to znači da sve i jedan čovjek u ovoj zemlji ili 90 odsto Srba u Republici Srpskoj može biti optuženo ili osuđeno zbog svog mišljenja bez obzira što ti ljudi imaju iza sebe zakonska rješenja, sistemska rješenja, odluke Narodne skupštine i sve što predstavlja karektaristike društveno -političkog sistema.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com