Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Šojić smijenjen sa mjesta direktora Službe za zajedničke poslove

Izvor: Glas Srpske

Dragan Šojić razrješava se dužnosti direktora – zamjenika direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH zbog isteka mandata, objavljeno je u Službenom listu BiH, a odluku je potpisala predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto.

Umjesto Šojića, imenovan je v.d direktor – zamjenik Jovan Šilj. Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Šojića tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi da je optuženi Šojić u svojstvu službenog lica, obavljajući poslove direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH prekoračio granice svog službenog ovlašćenja, a koja se odnose na korišćenje službenih vozila, na koji način je pribavio sebi korist u iznosu od 41.877,78 KM, a za isti iznos oštetio budžet Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da Šojića terete da je zloupotrebljavao službena vozila institucije, kako bi više puta privatno putovao u inostranstvo, na područje Srbije i Crne Gore, bez službenih naloga i potrebne procedure za korišćenje službenih vozila u institucijama BiH.

Takođe, tereti se da je sačinjavao i u putne naloge unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netačne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mjestu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com