Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

U saobraćajnoj nezgodi kod Banjaluke poginuo pacijent iz sanitetskog vozila

Foto: Velibor Tripić/Nezavisne novine

Izvor: RTRS

Jedno lice je poginulo, a tri povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi na brzoj saobraćajnici Banjaluka-Laktaši. Povrijeđena lica primljena su u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Nezvanično, poginuo je pacijent koji je prevožen sanitetskim vozilom.

Saobraćajna nezgoda dogodila se na dijelu puta Banja Luka Laktaši, oko podneva.

Iz iste saobraćajne nezgode na Univerzitetsko – klinički centar Banja Luka dovezena su tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila Opšte bolnice Gradiška.

– Sestra je lakše povrijeđena, ali ostaje na posmatranju, dok je vozač saniteta svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju – istakla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske Slavica Zeljković.

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

– Došao je sa poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze o njegovom stanju su preuranjene – kaže Zeljkovićeva.

Do nezgode je došlo kada je vozač automobila škoda, vozeći suprotnom trakom, udario u vozilo Hitne pomoći.
Za sada nije poznato na kom mjestu se uključio i kako je došlo do toga.

Na putu Banjaluka-Laktaši pušten je saobraćaj u obje kolovozne trake nakon završenog policijskog uviđaja i uklanjanja sa puta vozila.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com