Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Uručeni ključevi 23 stana porodicama iz kategorije raseljenih lica i povratnika

.

Izvor: Srna/Filter

U Istočnom Novom Sarajevu danas su uručeni ključevi 23 stana porodicama iz kategorije raseljenih lica i povratnika. Stanovi se nalaze u novoj zgradi u Ulici đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Objekat je izgrađen u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,8 miliona KM sa opremanjem.

Prije nekoliko dana u susjednoj zgradi ključeve je dobilo 15 porodica.

Foto. Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su današnjoj dodjelom ključeva u Istočnom Novom Sarajevu izbjegli ljudi, koji su godinama čekali krov nad glavom, konačno riješili pitanje smještaja.

“Umorni od čekanja ne mogu ni da se vesele, ali vidimo zadovoljstvo u činjenici da su konačno riješili stambeno pitanje”, rekao je Dodik novinarima.

Foto. Srna

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš je rekao da je nova zgrada koja je danas otvorena u Istočnom Novom Sarajevu urađena i prije planiranog roka.

Čordaš je najavio da bi naredne godine trebalo da bude izgrađeno još 600 stambenih jedinica na prostoru Republike Srpske za porodice iz reda raseljenih lica i povratnika.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić rekao je da je sve spremno za pokretanje projekta “CEB tri” izgradnje novih stambenih objekata za lica koja se nalaze u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju.

Svečenom uručenju ključeva prisustvovala je i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Foto. Srna
Foto. Srna
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com