Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /latinica

Ubistvo Srđana Kneževića 25 godina nerazjašnjeno

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Na Palama je danas obilježeno 25 godina od svirepog i još nerazjašnjenog ubistva legendarnog komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske “Beli vukovi” Srđana Kneževića.

Sin Srđana Kneževića, Nemanja zahvalio se predstavnicima medija koji zajedno sa njima 25 tužnih godina obilježavaju dan kada je ubijen njegov otac na svojim Palama.

“Svake godine smo apelovali, tražili kao porodica da nam kažu dokle je stigao predmet, ali nema napretka. Na današnji dan, porodica više neće davati bilo kakve izjave u vezi sa ubistvom, jer nema smisla da nas ova tišina laže da će se nekada nešta uraditi, kada neće ništa”, istakao je Knežević.

Foto: Opština Pale

On kaže da su u porodici svjesni svjega, da je prošlo četvrt vijeka od ubistva i da niko ništa nije uradio.

Knežević je rekao da nalogodavcima i ubicama ovozemaljski sudovi i sudije možda neće suditi, ali neće, kada dođu pred Božiji sud, njegovom ocu moći prići s leđa, nego će ga morati pogledati u oči.

Kosta Knežević, sin ubijenog Srđana, pita sve one koji su naredili zločin, kako bi se osjećali da im je neko kao djetetu od 10 godina pred očima ubio oca.

Foto: Opština Pale

Predsjednik Udruženja “Beli vukovi” Janko Šešlija rekao je da je prošlo 25 godina od ubistva njihovog legendarnog komandanta, te da svake godine apeluju na institucije, odnosno na Tužilaštvo BiH i pravosuđe da se zločin rasvijetli.

“Kod god nas bude u Udruženju, svake godine ćemo obilježavati godišnjicu ubistva i odavati pomen našem komandantu”, istakao je Šešlija.

Foto: Opština Pale

On istakao da je sramota za tužilaštvo što nije obavilo svoj posao, već su im “prioritet sitni kriminalci”, kao i da bi Republika Srpska i opštinu Pale trebalo da traže prioritetno rješavanje ubistva komandanta kakav je Knežević koji je dobrim dijelom zaslužan zajedno sa svojom jedinicom za odbranu Republike.

Polaganju vijenaca i cvijeća na spomenik legendarnog komandanta “Beli vukovi” Srđana Kneževića , osim članova porodice i prijatelja, prisustvovali predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Boračke organizacije, načelnik opštine Pale Boško Jugović, te građani.

Foto: Opština Pale

Članovi porodice i ratni drugovi Belog vuka posjetili su Kneževićev grob u mjestu Tvrdimići, gdje su prislužili svijeće i položili cvijeće.

U vrijeme ubistva Knežević je obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Srđan Knežević mučki je ubijen 7. avgusta 1998. godine na parkingu ispred zgrade u centru Pala u kojoj je stanovao sa suprugom i dva sina.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com