Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Potpisan ugovor o izradi glavnog projekta zgrade Opštine Istočna Ilidža

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Filter

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović danas je potpisao ugovor o izradi glavnog projekta za izgradnju zgrade Opštinske uprave.

Izradu glavnog projekta radiće firma “Protehnik” d.o.o. Istočno Sarajevo. Kako je saopšteno iz Opštine, vrijednost ugovorenih radova iznosi 24.570 KM.

Administracija Opštine Istočna Ilidža od 1996. godine smještena je u zgradi koja pripada KPZ Kula i za taj prostor plaća kiriju.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je u izjavi za portal Filter potvrdio da se iz opštinskog budžeta za kiriju godišnje izdvaja 120.000 KM.

“Podsjetiću da se kirija plaća od 2006. godine i da sada mjesečno izdvajamo 10.000 KM. Poznato je da smo prethodnih godina uložili značajna sredstva za renoviranje unutrašnjosti ali i sređivanje fasade objekta. Zaista se nameće potreba da Opština ima svoju zgradu, prilagođenu administraciji i građanima”, poručio je Božović

Po Regulacionom planu Centar u Istočnoj Ilidži, nova zgrada Opštine biće smještena na spoju ulica Vojvode Radomira Putnika i Kasindolskog bataljona.

Rješavanje problema smještaja Opštinske administracije navedeno je i u Strategiji razvoja Istočne Ilidže za period 2021 – 2030. godine.

U Strategiji je, između ostalog, navedeno da će rješavanje problema smještaja obezbijediti bolje uslove rada opštinske administracije i kvalitetniju uslugu građanima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com