Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Ponovo oštećena spomen-ploča na Vracama

Izvor: Srna

Spomen-ploča, koja je na Vracama u Istočnom Sarajevu postavljena u znak sjećanja na postrojavanje samoorganizovanog srpskog naroda u maju 1995. godine koje je izvršio general Ratko Mladić, ponovo je oskrnavljena, što je predsjednik Opštinske Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak ocijenio kao udar na Republiku Srpsku.

Tuševljak je rekao Srni da je ovo sedmi ili osmi put kako je ploča oskrnavljena i da je to dokaz da sudovi ne rade svoj posao, jer dosadašnji počinioci nisu kažnjeni iako se zna ko je to činio.

On je poručio da takvo ponašanje ne vodi suživotu, te pozvao Bošnjake koji su nastanjeni u Istočnom Sarajevu da otvoreno kažu da li su od komšija Srba doživjeli ikakvu neprijatnost i da li smatraju da im je ugrožena bezbjednost.

“Neka otvoreno pred kamerama kažu da li im je ugrožena imovina. Čemu vodi sve ovo? Neko nas tjera da i mi nešto slično radimo iako mi nismo za to”, rekao je Tuševljak.

On kaže da Bošnjaci u Istočnom Sarajevu imaju firme i prodavnice i da im niko nikada nije pravio problem.

“Niko ih ne proganja, ne lomi izloge. Ne znam da li je ovo što se dešava politički motivisano? Vjerovatno jeste, jer je ovo atak na sve što je srpsko”, naveo je Tuševljak.

On je dodao da je vandalizam i ovaj put prijavljen policiji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com