Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Pale: Besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda

Izvor: Srna

Opština Pale će i ove godine finansirati nabavku udžbenika za učenike od petog do devetog razreda, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.

“Dobra praksa od prošle godine je da je veliki broj učenika vratio očuvane komplete knjiga u školske biblioteke, tako da u kombinaciji sa knjigama koje su kupljene ove godine, osim kompleta stranih jezika, učenici će imati obezbijeđene udžbenike za novu školsku godinu”, rekao je Čović.

On je apelovao na učenike i roditelje da po završetku školske godine vrate knjige u školske biblioteke kako bi ih na najbolji način iskoristile sljedeće generacije učenika.

Prema njegovim riječima, ovo je jedna od mjera lokalne zajednice da na direktan način podrži građane i olakša im proces školovanja djece.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediće udžbenike za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, za sve učenike osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja u školskoj 2022/2023. godini, što se odnosi i na učenike muzičkih škola i za učenike od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.

Ovo ministarstvo udžbenike obezbjeđuje, takođe, i za učenike od petog do devetog razreda koja su korisnici prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, kao i za djecu korisnike prava na ličnu invalidninu u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece, i to za učenike od petog do devetog razreda.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com