Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Matična biblioteka Istočno Sarajevo pomoći će fond školske biblioteke u Bosanskom Grahovu

Izvor: Srna

Zamjenik predsjednika Odbora Skupštine Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Milimir Vujadinović rekao je Srni u Bosanskom Grahovu da će Srbija uvijek pomagati srpskom narodu u regionu.
“U posljednjoj deceniji vidan je politički, ekomomski i privredni uspon Srbije i Srbija baš kao takva može da pomogne svom narodu u regionu i u Bosanskom Grahovu”, istakao je Vujadinović, koji je danas prisustvovao obilježavanju Dana opštine Bosansko Grahovo.

Vujadinović je istakao da će pomoć Srbije toj opštini biti nastavljena i u budućnosti.

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Uroš Đuran izjavio je da je u toku realizacija brojnih projekata od velikog značaja za razvoj ove lokalne zajednice.

“U toku je rekonstrukcija glavnog vodovodnog sistema, a u narednom periodu uslijediće i asfltiranje gradskih ulica”, rekao je Đuran Srni i dodao da je značajni projekti u Bosanskom Grahovu rade zahvaljujući donatorskim sredstvima Srbije.

On je naveo da u ovoj zapadnokrajiškoj opštini nedostaje radnih mjesta za mlade ljude koji su garant opstanka.

Zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović izjavio je Srni da će Matična biblioteka Istočno Sarajevo pomoći Fond školske biblioteke u Bosanskom Grahovu.

“Neraskidiva veza između Istočnog Novog Sarajeva i Bosanskog Grahova je Gavrilo Princip”, rekao je Kostović, koji je sa delegacijom opštine Istočno Novo Sarajevo prisustvovao obilježavanju Dana opštine Bosansko Grahovo.

Prema njegovim riječima, ove dvije lokalne zajednice dijele sličnu sudbinu.

“Želja nam je da se naše bratsko Bosansko Grahovo razvija i ima lijepu i blistavu budućnost”, poručio je Kostović.

On je dodao da je ovo prvi korak saradnje Istočnog Novog Sarajeva i Bosanskog Grahova putem obrazovanja i kulture.

Opština Bosansko Grahovo nalazi se u zapadnom dijelu BiH, u Livanjskom kantonu, na granici sa Hrvatskom i naseljena je mahom starijim stanovništvom, većinski Srbima povratnicima.

Dan opštine obilježava se nakon 28 godina, a javnom raspravom je odlučeno da to bude 19. avgust, Preobraženje Gospodnje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com