Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Iz budžeta Grada 170.000 KM za sport, kulturu i nevladine organizacije

Izvor: Filter

Iz Gradske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da su raspisani javni pozivi za dodjelu sredstava sportskim klubovima, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, kao i za finansiranje projekata iz oblasti kulture, za aktivnosti koje su planirane u 2023. godini.

Uukupna vrijednost tri javna poziva iznosi 170.000 KM.

Za sportske klubove izdvojeno je 100.000 KM, a pravo učešća imaju sva sportska udruženja registrovana u BiH, sa sjedištem u gradu Istočno Sarajevo.

Za projekte nevladinih, neprofitnih organizacija i udruženja građana, koji će tokom 2023. godine biti realizovani na području grada Istočno Sarajevo, izdvojeno je 35.000 KM.

Sredstva će biti dodijeljena za projekte iz oblasti koje Gradska uprava Istočno Sarajevo, u skladu sa strateškim dokumentima, odredi kao prioritetne.

Grad Istočno Sarajevo izdvojio je 35.000 KM za finansiranje projekata iz oblasti kulture.

Kako se navodi u saopštenju, pravo učešća imaju ustanove iz oblasti kulture, samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, građani i udruženja, druga pravna i fizička lica koja obavljaju kulturnu djelatnost, a koja imaju sjedište u Gradu Istočno Sarajevo.

Jvni konkursi za finansiranje projekata iz oblasti kulture, kao i za projekte nevladinih,neprofitnih organizacija i udruženja građana, biće otvoreni 28 dana od dana objavljivanja.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava koja su namijenjena sportskim klubovima, biće otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

JAVNI KONKURS ZA SPORT

JAVNI KONKURS ZA KULTURU

JAVNI KONKURS ZA NVO

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com