Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Dodik: Dogovoreno potvrđivanje tri zakona i izbor ministra finansija

Izvor: Glas Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti usvojene tri zakona – o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), ombudsmanu i slobodi pristupa informacijama.

– Izabraćemo i ministra finansija i trezora BiH – rekao je Dodik, nakon sastanka vladajućih stranaka na nivou BiH.

Dodik je rekao da su dogovorili da sutra na sjednici Savjeta ministara budu razmotreni i potvrđeni zakon o sudu BiH, da se utvrdi zakon o vinu i o strancima i uputi Predstavničkom domu koji će to potvrditi u narednih desetak dana.

Naveo je da će sve biti potvrđeno u Domu naroda.

Istakao je da je cilj da BiH dobije status kandidata do kraja godine.

– Usaglasili smo se da spremno dočekamo nove razgovore – naveo je Dodik.

On je naveo da se na ovaj način deblokira evropska agenda i da BiH bude spremna da do nove godine dobije pregovarački status i da se u tom pogledu kreće evropskim integracijama.
– To je cilj ove grupe ljudi – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu.

Sastanku su osim Dodika, iz SNSD-a prisustvovali Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić, zatim lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Stevanović, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku su bili i lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Kojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com