Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Bejatović: U planu kontejneri za odvajanje otpada

Izvor: Srna

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Komunalno” na Palama Dragan Bejatović rekao je Srni da preduzeće ima u planu postavljanje takozvanih zelenih ostrva, na kojima će se nalaziti kontejneri za razdvajanje otpada, kao i nekoliko podzemnih kontejnera, s ciljem osavremenjivanja rada.

Bejatović je istakao da bi ove novine olakšale obradu i reciklažu otpada.

On je naveo da je važno proširiti infrastrukturu za prikupljanje otpada, a u skladu s tim, razvijati svijest o potrebi pravilnog odvajanja smeća.

Prema njegovim riječima, “Komunalno” posjeduje dva sertifikata kao garanciju za upravljanje kvalitetom i očuvanjem životne sredine, u skladu sa međunarodnim standardima.

Bejatović je istakao da se od početka mandata posvetio uvođenju novih trendova kako bi poduzeće bilo uspješnije, kao i modernizaciji mehanizacije na terenu.

Prema njegovim riječima, osnovni zadatak “Komunalnog” jeste prikupljanje i odvoz komunalnog otpada, te briga o čistoći i održavanju javnih površina, a u njihovoj nadležnosti su i Gradsko groblje Bare i Repca, kao i deponija “Stanišić dolovi”.

Kada je riječ o mehanizaciji, Bejatović je istakao da preduzeće raspolaže sa nekoliko kombinovanih mašina i kamiona za odvoz otpada.

“U ovoj godini uz pomoć grada Istočno Sarajevo i gradonačelnika Ljubiše Ćosića nabavili smo novu građevinsku mašinu za sanaciju i održavanje deponije `Stanišić dolovi`, kao i rijeka i riječnih tokova”, rekao je Bejatović, dodajući da u narednom period planiraju kupovinu kamiona i osnovnih alata i opreme za rad.

On je uputio molbu da stanovnici kabasti otpad ne ostavljaju pored puta, niti pored kontejnera, nego da se obrate komunalnoj službi putem telefona i obavijeste ih o potrebi odvoza tog otpada.

“Apelujem na naše građane da zajedno sa nama održavaju naš grad i smeće bacaju u kante i kontejnere, da čiste za svojim kućnim ljubimcima, te da se odgovorno odnose prema lokalnoj zajednici”, rekao je Bejatović.

On je dodao da osim navedenih djelatnosti, Javno preduzeće “Komunalno” u zimskom periodu čisti oko 50 kilometara lokalnih puteva i ulica, u programu rada je i čišćenje trotoara i šetališta, tako da predstojeću zimsku sezonu moraju dočekati spremnije nego prethodnih godina.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com