Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić: Saradnja sa Pekingom zasnovana na objektivnom sagledavanju situacije

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni nakon sastanka sa ambasadorom Kine u BiH Đi Pingom da su se Kina i njihovi diplomatski predstavnici dokazali kao prijatelji, da je njihova podrška iskrena i konkretna i, što je veoma važno, nije uslovljena nerealnim političkim zahtjevima, već je zasnovana na objektivnom sagledavanju situacije.

Foto: Foto Vaske

Ćosić je istakao da grad Istočno Sarajevo godinama doprinosi promovisanju kineske tradicije, kulture, jezika, prvenstveno u okviru Centra za kineske studije na Filozofskom fakultetu na Palama, aktivnosti Matične biblioteke, a otvoreni su i za saradnju sa kineskom privredom.

U tom kontekstu, rekao je Ćosić, grad ima dobre kontakte sa kineskim kompanijama kao što su “Sinohidr”, “Pauer Kina” i “AVIK”, koje su zainteresovane za neke od kapitalnih projekata u Istočnom Sarajevu.

Foto: Foto Vaske

“Drago mi je da tu vrstu saradnje podržava kineska Ambasada sa ambasadorom Đi Pingom na čelu, što znači da imamo i zvaničnu podršku Kine”, istakao je Ćosić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog današnje posjete kineskog ambasadora, sa kojim grad Istočno Sarajevo ima izuzetno dobre odnose.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com