Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Jednomjesečni pritvor pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Izvor: RTRS

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Damiru Kovačeviću koji je uhapšen u okviru akcije “Klik” zbog primanja mita.

Pritvor je određen zbog postojanja bojazni da će osumnjičeni Kovačević uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, kao i da bi mogao da utiče na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i ponovi krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Kovačeviću je na teret stavljeno krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu su u okviru akcije “Klik” uhapsili u četvrtak, 20. jula, policijske službenike Direkcije Damira Kovačevića i Joju Praštala zbog primanja mita.

Sipa je pretresla prostorije i privremeno oduzela predmete na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

Aktivnosti su sprovedene zbog sumnje da su počinjena krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.

Sipa je ove aktivnosti izvršila prema nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com