Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Javni konkurs za upis učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova

Izvor: RTRS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je danas javni konkurs za upis 150 učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova (120 učenika muškog pola i 30 ženskog pola).

Pravo učešća na javnom konkursu imaju kandidati koji imaju završena prva dva razreda srednje škole, pri čemu opšti uspjeh u oba razreda treba da bude najmanje dobar i vladanje najmanje vrlo dobro i koji na dan zatvaranja konkursa nisu stariji od 18 godina.

– Kandidati treba da ispunjavaju i opšte uslove konkursa koji se može pronaći na internet stranici Ministarstva, u dijelu Policijsko obrazovanje – saopšteno je iz MUP-a.

Rok za predaju prijava na konkurs je 15 dana od dana njegovog objavljivanja, odnosno do 21. jula 2023. godine.

Srednja škola unutrašnjih poslova osnovana je krajem marta ove godine sa ciljem dugoročnog rješenja pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavka tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanja nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama.

– Tokom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, koja je smještena u kompleksu Centra za obuku u Zalužanika kod Banjaluka, učenik će imati obezbjeđen smještaj i ishranu u novom internatu – naveli su iz MUP-a.

Po završetku školovanja, učenik stiče zvanje policajac – tehničar za policijske poslove.

– Sa roditeljima, starateljima izabranih kandidata – učenika Škole, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će zaključiti poseban ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza. Za sve dodatne informacije kandidati se mogu informisati putem internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i putem kontakt telefona: 051/330-801 – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com