Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

FZO počinje da finansira senzore za mjerenje šećera za djecu koja boluju od dijabetesa tip 1

Izvor: Filter

Izmjenom Pravilnika o uslovima i postupku za objezbjeđivanje medicinskih sredstava, Fond zdravstvenog osiguranja RS će početi da finansira senzore za kontinuirano mjerenje šećera za djecu do 18 godina koja boluju od dijabetesa tip 1.

Primjena ovog prava počinje nakon što izmjene pravilnika stupe na snagu, a to je osam dana nakon objave u Službenom glasniku, o čemu će javnost biti informisana, najavljeno je iz Fonda.

U saopštenju se napominje da je izmjenom pravilnika, takođe, omogućeno da korisnici senzora i dalje imaju pravo na određen broj trakica za mjerenje šećera u krvi, što inače nije praksa u drugim zemljama koje finansiraju senzore.

“Sa uvrštavanjem senzora na Listu medicinskih sredstava napravljen je još jedan značajan iskorak za koji smatramo da će značajno unaprijediti kvalitet života djece oboljele od dijabetesa”, poručuju iz FZO Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com