Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Uhapšena dva policajca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Izvor: Srna

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru operativne akcije “Klik”, uhapsili dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog sumnje da su počinila krivično djelo primanje nagrade i pranje novca.


U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta, saopšteno je iz SIPA.

Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, propisana Krivičnim zakonom BiH.

SIPA ove aktivnosti vrši po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, MUP-a Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com