Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Turnir u uličnom basketu “3×3 Istočno Novo Sarajevo”

Izvor: Filter

Turnir u uličnom basketu “3×3 Istočno Novo Sarajevo” održaće se na košarkaškom terenu u parku Gavrilo Princip 29. i 30. jula. Turnir organizuje basket klub “3×3 Istočno Novo Sarajevo”.

Nagrada za prvo mjesto je 3.000 KM i nagrade sponzora, a za drugo 1.000 KM i nagrade sponzora.

U okviru turnira biće organizovano humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena.

Za svaku gostujuću ekipu obezbeđen je smeštaj.

Klub „3h3 Istočno Novo Sarajevo“ se bavi sve popularnijim uličnim basketom, koji je nedavno postao i olimpijski sport. Kako iz kluba navode, odlučili su da od ove godine organizuje turnir i to uz podršku Opštine Istočno Novo Sarajevo, Grada Istočno Sarajevo i Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo.

Turnir se registruje na zvaničnoj stranici „3×3 FIBA“, gdje je njihov igrač Nikola Pilindavić prvi i najbolje rangirani igrač u Bosni i Hercegovini i učestvuje na turnirima širom svijeta.

Najavljuju da će na terenu parka Gavrilo Princip biti postavljen teren za ulični basket sa plastičnom podlogom, konstrukcija koša, kao i montažne tribine, uz već postojeće, za prijem što većeg broja gledalaca. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com