Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Tešanović: Moj najveći uspeh je srećan i zadovoljan pacijent

Izvor: Filter

“Svoj posao obavljam sa ljubavlju, savjesno i odgovorno. Smatram da bez timskog rada ne bi bilo uspjeha, jer smo do sada u našem kabinetu za hiperbaričnu oksigenoterapiju odradili oko 5000 seansi“.

Ovako o svom poslu govori Goran Tešanović, inženjer fizioterapije i odgovorni tehničar u kabinetu hiperbarične oksigenoterapije u Bolnici “Srbija”.

On kaže da u kabinetu hiperbarične oksigenoterapije organizuje rad službe i međusobnu komunikaciju tehničara i nadzornog ljekara.

„Hiperbarična oksigenoterapija je metoda liječenja koja se provodi u hiperbaričnoj komori udisanjem 100% medicinskog kiseonika. Naš kabinet ima jednu, jednomjesnu komoru“, objasnio je Tešanović.

Pacijenti su svakodnevno izloženi riziku zbog povećanog atmosferskog pritiska u komori, ali uz stalni nadzor ljekara i tehničara, terapije se provode uspješno.

Za hiperbaričnu komoru Tešanović kaže da pomaže mnogim pacijentima koji boluju od raznih stanja, poput dijabetesa, reumatoidnog artritisa, neurološkim pacijentima, stanjima poslije moždanih udara, pacijentima koji boluju od multipla skleroze, te ortopedskim i hirurškim pacijentima.

Pored rada komore, u kabinetu hiperbarične oksigenoterapije u Bolnici “Srbija” obavlja se i usluga mjerenja gustine kostiju.

On kaže da se i pacijentima koji su na bolničkom liječenju na Odjeljenima ortopedije, neurologije, hirurgije, onkologije, ginekologije i drugih, pomaže i sprovodi rano rehabilaticiono liječenje.

„U našem kabinetu radi jedan ljekar i četiri tehničara i uvijek pomažemo jedni drugima, radimo timski i u svemu smo zajedno. Ponosan sam na to. Svakom pacijentu je potrebna pažnja i iskren osmijeh i uvijek se radujem njihovom uspjehu u liječenju“, zaključuje Tešanović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com